Thursday, April 18, 2013

'Zamansız'lık üzerine:

Merhaba,

Hayattaki herşeyi kontrol edemiyoruz ne yazıkki. Kendimizin yaşamını değiştirmek, düzene sokmak ya da yolunda tutmak için ne kadar çaba göstermiş olursak olalım, hayat günlük hızında akıp giderken kafamızdan geçtiği anda kovmaya çalıştığımız o kötü düşüncelerin gerçekleşmesine mani olacak kudretimiz yok. Daha dün cuma günü için planlar yapılmıştı halbuki.

Bir gerçek var ki, insan acıyı gördüğünde ve ya acıyı tattığında, daha önceki davranış ve tutumlarını bir bir gözden geçiriyor.  Geçmişte söylenen bir sözün o anki anlamıyla bugün taşıdığı anlam arasında fark var, en azından benim için. Kendine kızmadan edemiyor insan, imkanı olduğu zaman anlamaya çalışmamak en büyük suç. Bugüne kadar o kadar çok kişiye söylenmiş o kadar çok söz varki. Kırılmış o kadar kalp, alınmış bir o kadar gönül, paylaşılmış o kadar mutlu an, paylaşılamadan içe atılmış dertler.. Geçmişteki herşey için çok üzgünüm. Bugün için çok üzgünüm.

Korkularımızı buluyoruz hayatta, zamansız. Çok sık olmuyor bu, olsaydı bunu da normalleştirirdi heralde insan. Zaten insanı en çok üzen bu, zamansız ve alışılmamış olması. Ve özlemek.

Duygular ve düşünceler karman çorman,

Sevdiğiniz insanları yanınızdan ayırmayın,

Mert


No comments:

Post a Comment